lunes, 11 de febrero de 2008

Amy Winehouse és la gran triomfadora dels Grammy 2008

La cantant britànica Amy Winehouse va ser la gran protagonista de l’entrega del premis Grammy 2008 després d’imposar-se en cinc de les sis categories en les quals estava nominada. La sorpresa de la nit la va donar Herbie Hancock al emportar-se el premi a l’Album de l’Any amb el seu treball River The Join letters.

Un any més, els Grammy han tornat a coronar una nova estrella musical, i enguany ha estat el torn de la solista Amy Winehouse. La cantant britànica, que no va poder assistir a l’entrega dels premis per culpa d’uns problemes amb el vista d’entrada als EEUU, produïts en gran part per les seva relació amb les drogues, es va imposar amb el seu treball Back to Black en les categories d’Artista Revelació de l’Any, Millor Vocalista Pop i millor Àlbum Vocal Pop, mentre que el seu tema Rehab va ser escollit com la Millor Cançó del 2007.

Tot i això, la britànica de tant sols 25 anys no va poder endur-se el premis amb més prestigi de la nit, el de millor Àlbum de l’Any, que va recaure sobre el veterà pianista de 68 anys Herbie Hancock. El compositor nord-americà va agrair el reconeixement que suposa rebre aquest premi i sobretot la valentia de l’Acadèmia de premiar un treball molt llunyà al pop i al rock.

Un dels altres triomfadors de la nit va ser Kanye West, que es va imposar en quatre de les vuit categories en les quals estava nominat. El raper nord-americà, que amb el seu treball Graduation ha rebut molt elogis de l’industria musical, es va endur el Grammy al millor Àlbum i millor Cançó de Rap, així com el premi a la millor Actuació a Duo, al costat de Common, i Solo Rap. Pel que fa a la representació llatina, el dominicà Juan Luis Gerra es va emportar el Gramy al Millor Àlbum Llatí Tropical gràcies al seu treball La llave de tu Corazon, mentre que El tren de los momentos, d’Alejandro Sanz, va ser proclamat com el Millor Àlbum Llatí Pop.

No hay comentarios: