miércoles, 5 de marzo de 2008

Els 80's, aquells meravellosos anys. Michael Jackson vs Bono

Vint anys abans de l’arribada d’internet, Michael Jackson ja s’havia colat a totes les llars del món gràcies al seu treball Thriller, el primer gran fenomen del pop global que encara es manté com el disc més venut de la història. A la vegada, Bono y U2 van retornar als rockers, amb treballs totèmics com The Joshua Tree, la consciència de que si els escoltaven podien canviar el món. Avui, un quart de segle després de la publicació del principal èxit de Michael Jackson i 20 anys després del treball dels irlandesos, els dos discos tornen a estar d’actualitat, i és que l’anunci de la publicació de nous treballs per al 2008 ha tornat a obrir el duel entre dos maneres d’entendre la música:
Michael Jackson vs Bono: Hedonistes o Compromesos?



Alegre, variat i dinàmic. Així es podria definir Thriller, el treball amb el qual Michael Jackson es jugava la seva reputació de nen prodigi i, fins i tot, la va superar convertint-lo amb, encara avui, el disc més venut de la història amb un total de 26 milions de còpies venudes. A dia d’avui encara no hi ha una data exacte per a la sortida al mercat del nou treball del petit dels Jackson 5, però diverses veus apunten que coincidirà amb la celebració del 50è aniversari del segell mare de la música negre, Motown.



The Joshua Tree, el disc èpic per excel•lència també celebra anirversari, el 20è. La banda irlandesa, que havia crescut en la filosofia de l’after punk, va fer un treball que per a molts es va convertir en l’antítesi de la música comercial. A partir d’aquest moment, els U2 van arrassar a EEUU i es van anar consagrant en la històrica banda que actualment se la considera. Ara, 20 anys després, es torna a parlar de la sortida al mercat d’un nou treball proper al trance-metal que de ben segur tornarà revolucionar el panorama musical.

No hay comentarios: