martes, 22 de abril de 2008

La música també és literatura

Demà és un gran dia per a tots els catalans. És 23 d'abril, és Sant Jordi. A hores d'ara molts de nosaltres estem últimant els últims detalls per poder regalar les roses i els llibres a les nostres parelles, s'ha de mantenir la tradició, per la qual cosa, que millor pels melòmens que rebre un llibre que parli de música! 1001 álbumes que oir antes de morir és la combinació perfecte, és una obra mestre.

Aquest llibre de Robert Dimery, autor que ja ha publicat altres obres de referència com 24 Hour Party People o Pump Up the Volumen: A history of a House, presenta una gran selecció crítica de la millor música dels últims seixanta anys aglutinant pop, rock, funk, punk i molts més estils.

Els millors treballs de tots els temps estan comentats de manera apassionant i incisiva per autèntics experts com Michael Lydon, ex-editor de la revista Rolling Stones i autor de les biografies de John Lennon i Paul McCartney, que fan d’aquest llibre una guia de referència per a qualsevol aficionat a la música.

Des de What s Going On?, de Marvin Gave, fins The Rise an Fall of Ziggy Stardust, de David Bowie, passant pels Beatles, The Ramones, Radiohead i molts més. Tot això es troba dins de les més de 900 pàgines i 800 il·lustracions que formen 1001 discos que hay que escuchar antes de morir.

No hay comentarios: