viernes, 23 de mayo de 2008

El Faraday Stolichnaya no renúncia a la fórmula d'èxit

El festival de música independent Faraday, Faraday Stolichnaya a partir d'aquesta edició, no renunciarà a la fórmula que li ha permès guanyar-se el prestigi del que gaudeix a l'actualitat sent citat per molts músics i periodistes com dels festivals de referència del panorama de música independent. L'organització del festival, que un any més es tornarà a celebrar al Molí de Mar de Vilanova i la Geltrú els dies 4 i 5 de juliol, ha confirmat que les entrades ja estan a la venta per un preu de 40 euros, els dos dies, o 25 euros una jornada.


El cartell del 2008 és força semblant al de l'edició anterior, amb la meitat de grups nacionals i forta presència del pop independent amb totes les seves variants. Aquest equilibri entre bandes estatals i internacionals, consolidades i novelles, acompanyades també per la presència de grups locals amb un futur esperançador a l'escena indie, ja li han valgut la qualificació d'exquisit per a diferent crítics, que els consideren els descobridors de bandes com The Teenagers, Jens Lekman o The Pipettes, que enguany faran el salt als escenaris dels grans festivals espanyols com el FIB, el Primavera Sound o Summercase.

Pel que fa a aquestes bandes internacionals, cal destacar dos veterans; Robin Hitchcock, nom clàssic del rock britànic que interpretarà acompanyat d'un pianista i en exclusiva a Espanya la recopilació dels seus temes dels anys 80, i Howe Gelb, un renovador de les músiques americanes també de la dècada dels vuitanta amb fama de tenir un gran directe. Un concert molt esperat serà el de Wear Cape.Fly, grup que amb aquesta actuació debutarà a l'estat espanyol. Altres prímicies que debutaran al país seran I was a cub scout, Hatcham Social, The Lodger o The Violets.

Pel que fa a les bandes nacionals, El Guincho, l'home orquestra canari que ha estat la revelació dels darrers mesos, serà un dels plats forts del festival amb la seva barreja d'electrònica i ritmes tropicals. Michima, que acaba de publicar un segon disc en català, els aragonesos Tachenko i Manos de Topo, són les altres bandes amb prestigi de l'Estat que actuaran al Faraday Stolichnaya 2008.

No hay comentarios: